Flotteste båten på Torgdagen 2016

Kåring av den best restaurerte og vedlikeholdte båten er et fast innslag på Torgdagen. I år var det en båt som skilte seg klart og positivt ut, der den lå og skinte langs bryggekanten.

Gerhard Eikeland fikk prisen Best restaurerte båt for sin båt MB Quest av Torgdagen 2016. En verdig vinner som ble glad og stolt over hederen vi ønsket å vise. Han hold også en flott takketale og sa viktige ord om å ta vare på kystkulturen.

MB ”Quest” er en Agentbåt, en typen båter som ble bygget fra 30 årene og fremover, som et salgskontor på kysten. Båtene gikk med salgsagent, nye varer og mannskap til kundene rundt på kysten i vest og nord. ”Quest” er en av de siste av disse båtene som er i original stand og som er svært godt vedlikeholdt. Den ble bygget for Hansa Bryggerier i 1943, ble brukt som vaktbåt av tyskerene under krigen, før den igjen ble agentbåt for Hansa til 1974. 

I 1976 ble båten solgt til Gerhard Eikeland, og har siden da vært i aktivt bruk, og ble vernet av Riksantikvaren i 2013. Båten er i 36 år blitt vedlikeholdt av Gerhard Eikeland med familie. Alle kostnader til vedlikehold, bruk og kulturformidling er betalt av familien, med unntak av noe finansiering av Hordaland Fylkeskommune og i tidligere tider noe sponsing fra Hansa Bryggerier. Sønnen Ståle Eikeland, en ny generasjon har tatt over vedlikehold av fartøyet, men de gamle vet fremdeles best. 

Se mer om historien til Quest på deres egne sider  www.facebook.com/hansabaaten/ 

Vidar Tveranger hjalp styret i Torgdagen med å plukke ut den finaste båten.

 

 

Stikkord: , , , , , ,

Kategorier: fartøy, Oppsummering, torgdagen 2016

Abonner

Hold deg oppdatert. Abonner på nyheter og informasjon.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: