Kystens dag

Visjon
9. Juni er er tenkt som en årlig festdag for kysten: Kystens dag.

Av praktiske grunner er det flere arrangører som ikke kan eller vil arrangere Kystens dag på en fast dato. Fiskeri- og kystdepartementet og Kystens dag komiteen syntes det er helt greit med arrangement i tilliggende helger. Andre igjen vil ha arrangement rettet mot skoler og barnehager og foretrekker hverdager.

Målet med dagen er å sette et positivt fokus på kysten og dens næringer, struktur og produkter:  fiskeri- og havbruk, sjøtransport, havner og farleder, sjømat, forskning, forvaltning, ja hele vår kystkultur.
Bakgrunn

Årsaken til at datoen den 9. juni ble valgt er fordi det var denne dagen at det norske flagget for første gang ble heist på offentlige bygninger, skip og festninger langs kysten i et selvstendig Norge i 1905.

Flaggdag
Alle kan heise et flagg for å markere dagen uansett hvor de bor.

Avgrensninger og definisjoner
Dagen skal være en festdag for alle. Derfor er navnet ”Kystens dag”. Dermed kan også alle føle seg hjemme i feiringen av dagen uansett hvilken tilknytning de måtte ha til kysten.

Dagen skal markeres med flaggheising kl 10:00 
Ellers vil markeringene foregå på ulike vis, avhengig av ulike steder og ulike aktører som markerer dagen på forskjellige vis rundt om i landet.
Vi oppfordrer derfor alle arrangment, samme når blir arrangert, til å være med på en «informasjonskampanje».  Send ut mail og pressemeldinger om deres «kyst-aktiviteter» til media denne dagen. Jo flere steder Kystens dag synes, destom mer fokus blir det på vår levende kystkultur.
KYSTENS DAG skal være en dag for fest og glede, gjerne med spesielle aktiviteter for barna. Det er ikke en dag for politisk agitasjon og debatt, men en folkefest der folk fra ulike  næringer og politiske ståsteder kan forenes om en positiv markering av kysten.

Fyrtårnprisen
Som en del av hovedarrangementet på Kystens dag deler Fiskeri- og Kystministeren ut Fyrtårnprisen. Prisen tildeles en person eller organisasjon som har gjort en spesiell innsats for kysten. Alle kan foreslå kandidater til denne prisen. Følg denne lenken.

Stikkord:

Kategorier: Andre arrangement

Abonner

Hold deg oppdatert. Abonner på nyheter og informasjon.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: